Mahlepli Çörek

Mis gibi mahlep kokusu ile sizi yemeye çağıran Mahlepli Çörek tarifi bir kere tadınca bağımlısı olacaksınız. İşte leziz mi leziz Mahlepli Çörek tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Süt, 1 su bardağı ayçiçek yağı, yumurta sarısı, toz şeker, margarin, tuz, kabartma tozu, mahlep ve aldığı kadar unu derin bir kapta karıştırın. İyice yoğurup, 15 dakika dinlendirin.
-
2
Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Elinizde yassılaştırıp, önce yumurta akına, sonra susama bulayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL