Çikolata Soslu Hamur Kızartması

Çikolata soslu hamur kızartması, tatlı krizlerini anında çözebilecek, sıcak ve çıtır bir atıştırmalıktır. Hafif ve yumuşak hamurların kızartılmasıyla hazırlanan bu lezzet, üzerine dökülen yoğun çikolata sosuyla mükemmel bir uyum sağlar.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yoğurdu geniş bir kaba alın. Ayrı bir yerde karbonat ve limon suyunu karıştırıp yoğurdun üzerine ekleyin. Pudra şekeri, kakao ve tuzu da karışıma ilave edin. Hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar üzerine un koyup yoğurun.
-
2
10 dakika dinlendirdikten sonra unlamış tezgahta açın. Baklava dilimi şeklinde kesip, ayçiçek yağında kızartın. Servis tabağına alıp üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata gezdirin. Pudra şekeri serperek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL