Vişneli Turta

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle dolgu için vişnenin çekirdeklerini çıkarın ve ortadan ikiye kesip, tencereye alın. İçine toz şeker, nişasta ve suyu ilave edip, kaynamaya bırakın.
-
2
1-2 taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın. Turta için, küp kestiğiniz tereyağını ve unu robottan geçirin. Pudra şekeri, kakao, yumurta sarısı ve yoğurt ilave edip, tüm malzemeyi tekrar robottan geçirin.
-
3
Hamuru düz bir zemine boşaltın ve elinizle toparlayıp, streç filme sarın. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Hamurun 1/3'ünü turtanın üzerine şeritler yapmak için ayırın. Geri kalan hamuru turta kalıbı büyüklüğünde açın ve kenarlarını kaplayacak şekilde yerleştirin.
-
4
Pişirdiğiniz vişneli karışımı üzerine boşaltın ve yayın. Ayırdığınız hamuru açın ve uzun şeritler halinde kesip, turtanın üzerine kafes şeklinde yerleştirin.
-
5
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin (pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir). Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL