Ayvalı, Elmalı Dilimler
Gevrek hamuru ve tarçın aromasıyla ağızda dağılan bir lezzet arıyorsanız, bu tarifi mutlaka deneyin. Kolay yapımı ve pratik tarifiyle ayvalı elmalı dilimler tarifi…
Malzemeler
Yapılışı
- 
                    1
                    Hamur için un dışında kalan malzemeyi bir kasede mikser yardımı ile karıştırın. Şekil vermesi kolay bir hamur elde edene kadar yavaşça un ekleyip karıştırın. 
- 
                    2
                    Streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Harç için meyveleri blender'den geçirin. Daha sonra tüm harç malzemesini tencereye alın. 
- 
                    3
                    Suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Buzdolabındaki hamurun 2/3' ünü alıp kalanını tekrar buzdolabına kaldırın. 
- 
                    4
                    Hamuru 2 adet pişirme kağıdının arasında ve merdane yardımıyla orta boy dikdörtgen fırın kabı ebadında açın. Daha sonra hamuru fırın kabına yerleştirin. 
- 
                    5
                    Üzerine çatalla delikler açıp pişirme kadığı koyun ve bakliyatla doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Üzerine meyveli harcı yayın. 
- 
                    6
                    Buzdolabındaki hamuru harcın üzerine rendeleyin. Badem serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif renk alana kadar pişirin. Ilık olarak servis yapın. 
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
 
                             
                                     
                                     
                                    