Un Helvası

Çay demlenirken, her daim mutfağınızda bulunan malzemelerle hazırlayacağınız Un Helvası tarifi ile damaklarınız şenlensin!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Şerbet için toz şeker ve suyu tencereye alıp, toz şeker eriyene kadar kaynatın. Daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
-
2
Başka bir tencerede tereyağı ve margarini eritin. Un ekleyip, katı kıvam alana kadar sürekli tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Bu sırada ocağın ısısının orta harlı olmasına dikkat edin.
-
3
Karışım kahverengi olunca ocaktan alın. Üzerine soğuk şerbeti döküp karıştırın. Helva şerbeti çekene kadar karıştırmaya devam edin.
-
4
Yemek kaşığı yardımıyla şekil verip tabağa yerleştirin ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL