Üzümlü Tart
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Un, tereyağı ve yumurtayı karıştırın. Üzerini örterek buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Buzdolabından çıkardığınızda merdane ile açın. Tart kalıbını yağlayıp, hamuru kalıba yerleştirin. Çatal yardımıyla tabanında delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirip, ılınmaya bırakın. Üzüm, lor peyniri, 1 çorba kaşığı toz şeker, krema, rendelenmiş limon kabuğu, vanilya ve yumurtayı çırpın. Karışımı tart hamurunun üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hafif kızarana dek pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL