Limonlu Parfe
Limon herkes tarafından çok sevilmez, bir de bizden deneyin istedik. İşte Limonlu parfe tarifimiz.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Limonların kabuğunu rendeleyin. 1 tanesinin suyunu sıkın. Kalan limonun dış kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra küçük küp şeklinde doğrayın.
-
2
Limon suyu, limon kabuğu rendesi, küp limon ve vanilyayı karıştırın. Krema ve pudraşekerini bir kaba alıp kıvam alana kadar çırpın. Bisküvileri elinizle küçük parçalara böldükten sonra kremaya ekleyip karıştırın.
-
3
Orta boy delikli bir kek kalıbının içine streç film yerleştirin. Kremalı karışımla, limonlu karışımı birleştirip harmanladıktan sonra kalıbın içine dökün. Üzerini de streç filmle kapattıktan sonra en az 1 gece dondurucuda bekletin.
-
4
Çıkardıktan sonra dilimleyip, limon dilimleri ve toz antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri