Sebzeli Tartölet

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Hamur malzemesini kulak memesi kıvamı alana kadar yoğurun. 20 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Yağlanmış tartölet kalıplarına, kenarlardan hafifçe yükselterek incecik yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.İç harcı hazırlamak için mantar, kabak, patlıcan, kırmızı ve çarliston biberi incecik doğrayın. Tuz ve karabiberi ilave ederek soteleyin. Soğuduktan sonra tartöletlerin içine yerleştirin. Hellim peynirini küp doğrayın. Tartöletlerin üzerine serpin. Fırına vererek 5-6 dakika daha pişirin. Ilık veya sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...