Sebzeli Tartölet

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Hamur malzemesini kulak memesi kıvamı alana kadar yoğurun. 20 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Yağlanmış tartölet kalıplarına, kenarlardan hafifçe yükselterek incecik yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.İç harcı hazırlamak için mantar, kabak, patlıcan, kırmızı ve çarliston biberi incecik doğrayın. Tuz ve karabiberi ilave ederek soteleyin. Soğuduktan sonra tartöletlerin içine yerleştirin. Hellim peynirini küp doğrayın. Tartöletlerin üzerine serpin. Fırına vererek 5-6 dakika daha pişirin. Ilık veya sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...