Havuç Turtası

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tereyağı ve toz şekeri bir kaba alıp, mikserle iyice çırpın. Yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin. Rendelenmiş limon kabuğunu, nişasta ile karıştırılmış unu ekleyin ve harmanlayın. İnce rendelenmiş havuç, kıyılmış badem ve mayayı katın. Bütün malzemeyi iyice karıştırın. Daha sonra yağlanmış ve unlanmış 18 cm çapında bir kalıba boşaltın. Fırına koymadan önce oda sıcaklığında 10 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrol ederek pişirin (pişip pişmediğini anlamak için kuru bir bıçak batırın, bıçak kuru çıkıyorsa pişmiş demektir). Fırından alıp, turtayı tel bir ızgara üzerine çıkartın. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. Üzerine pudra şekeri serpin ve havuç dilimleriyle süsleyip, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...