Havuç Turtası

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tereyağı ve toz şekeri bir kaba alıp, mikserle iyice çırpın. Yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin. Rendelenmiş limon kabuğunu, nişasta ile karıştırılmış unu ekleyin ve harmanlayın. İnce rendelenmiş havuç, kıyılmış badem ve mayayı katın. Bütün malzemeyi iyice karıştırın. Daha sonra yağlanmış ve unlanmış 18 cm çapında bir kalıba boşaltın. Fırına koymadan önce oda sıcaklığında 10 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrol ederek pişirin (pişip pişmediğini anlamak için kuru bir bıçak batırın, bıçak kuru çıkıyorsa pişmiş demektir). Fırından alıp, turtayı tel bir ızgara üzerine çıkartın. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. Üzerine pudra şekeri serpin ve havuç dilimleriyle süsleyip, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...