Enginar Kalpli Tart

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Margarini unla yoğurduktan sonra yoğurdu da ilave edin. Tüm malzeme özleştikten sonra hamuru streç filme sararak, yarım saat buzdolabında dinlendirin. Hazırladığınız hamuru yuvarlak tart kalıbının boyutlarında yarım cm kalınlığında açın. Kalıba düzgün bir şekilde yayın. Üzerini çatalla delin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Bu arada tartın üst malzemesi için halka doğranmış soğanı, şekerle birlikte teflon tavada karamelize edin. Pişirdiğiniz tart hamurunun üzerine yayın. Enginar kalplerini ve pastırma dilimlerini dizin. 5 dakika daha fırında bekletip, sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...