Çilekli Galette

Tatlıyla doğallığı buluşturan enfes bir lezzet: Çilekli Galette

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Un, badem unu, şeker ve tuzu mümkünse mutfak robotunda karıştırın. Robot yerine işlemi elle yapacaksanız çok hızlı hareket etmeniz gerekiyor. Soğuk tereyağı parçalarını ilave edin. Robotta veya elle karıştırma işini karışım iri kum tanesi kıvamına gelene kadar devam ettirin.

  • 2

    Yavaşça soğuk suyu ilave edip yoğurmaya devam edin. Hızlı hareketlerle hamuru yarım santim kalınlığında olacak şekilde yuvarlak açın. Üzerini yağlı kağıtla kapatıp buzdolabında 25 dakika dinlendirin.

  • 3

    Çilekli harç için çilekleri iyice yıkayıp suyunu süzün. Boyuna ortadan ikiye kesin. Bal, nişasta ve baharatlarla karıştırın. Buzdolabından çıkardığınız hamuru 5 dakika bekletin.

  • 4

    Hamurun kenarlarından 3-4 santimlik boşluk kalacak şekilde çilek dilimlerini hamurun üzerine dizin. Hamurun kenarlarını çileklere doğru katlayın. Badem serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp 5-10 dakika dinlendirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.