Cevizli Karemelli Tart

Misafirlerinize çayın yanında ikram edebileceğiniz lezzetli Cevizli Karemelli Tart tarifi Sofra'da.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Un elenerek ortası havuz şeklinde açılır. Unun kenarına tuz serpilir. Unun içine yumuşamış yağ ve şeker koyularak iyice yumuşatılır.içine yumurtalar eklenir. Hamur toparlanana kadar yoğurulur. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanarak dolapta bir süre dinlendirilir.
-
2
Hazırlanan hamur 1 cm kalınlığında açılarak yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir. Kabarmaması için birkaç yerinden çatalla delinir. 175 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir.
-
3
Glikoz ve şeker bir kaba koyularak ocakta karemel rengini alana kadar kısık ateşte kaynatılır. Bal, tereyağı ve krema ilave edilir, karıştırılır. En son ceviz eklenen tart içi önceden pişirilmiş tart hamurunun içine doldurulur. Soğuyunca servis yapılır.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler