Amsterdam Turtası

Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifiyle Amsterdam Turtası sofralarınıza lezzet katacak...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için tereyağı ve şekeri çırpın. Yumurta ekleyip karıştırın. Kuru malzemeleri katın. Yoğurup buzdolabına kaldırın.
  • 2
    İç harcı için nişasta ve suyu bir kapta karıştırın. Diğer taraftan küp doğranmış elmayı tavaya alın. Tarçın hariç tüm malzemeyi eklenip 7-8 dakika pişirin. Nişastalı suyu katıp karıştırın. Ocaktan alıp tarçını ilave edin. Soğumaya bırakın.
  • 3
    Hamuru iki parçaya ayırın. Her bir hamuru iki pişirme kağıdı arasında açın. Bir parçasını 24 cm'lik kek kalıbının tabanına ve kenarlarından hafif sarkacak şekilde yayın. Üzerine iç harcı doldurup diğer hamuru harcın üzerine kapatın. Çırpılmış yumurta sarısı sürüp şeker serpin. Pişirme kağıdı ile kalıbın üzerini kapatın.
  • 4
    Önceden ısıtılmış 180 derece ve fanlı fırında 25 dakika pişirin. Sürenin sonunda pişirme kağıdını alıp turtayı yeniden fırına yerleştirin. Üzeri kızarana kadar pişirin. Arzuya göre çırpılmış krem şanti ve tarçın ile süsleyip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.