Bezelyeli Polenta Tart

Değişik tat arayanlar için bezelyeli polenta tart nasıl yapılır ? Nefis Bezelyeli Polenta Tart tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Sultani bezelyeleri dalından koparılan yerlerinden tutup aşağı doğru çekerek kılçıklarını temizleyin. Kaynar tuzlu suda 5 dakika haşlayıp, suyunu süzün. Suyu daha sonra kullanmak üzere kenara alın. Sultani bezelyenin renginin yeşil kalması için buzlu suya atın. Suyunu süzdükten sonra kenara alın. Tane bezelyeyi, sultani bezelyeyi haşlayıp kenara ayırdığınız suda 10 dakika haşlayıp suyunu süzün.

  • 2

    Su ve sütü tencereye alıp, mısır irmiği ardından tuz ilave edip çok kısık ateşte sık sık karıştırarak pişirin. Suyunu çekmeye başlayınca krema ekleyip karıştırmaya devam edin. Suyunu çektiğinde tane bezelye ilave ederek karıştırın ve 5 dakika dinlendirin. Dikdörtgen tart kalıbını tereyağı ile yağlayıp, polentayı içine dökün ve tahta kaşığın tersi ile bastırarak düzleştirin. Servis tabağına ters çevirip çıkarın. Sultani bezelye ile birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...