Muhallebili Güllaç
ORTA
6 KİŞİLİK
Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifi ile muhallebili güllaç
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Muhallebi için 2 su bardağı süt, nişasta ve toz şekeri bir tencereye alın. Koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve içine kalan 2 su bardağı süt, gül suyu ile vanilya koyup, karıştırın.
-
2
Bu şekilde muhallebi kıvamı alıp, sütü çekince ılınmaya bırakın. Güllaç yaprağının üzerine 2-3 yemek kaşığı sürün ve rulo yapın. Diğer güllaç yapraklarını da aynı şekilde hazırlayın.
-
3
Gül şekli verin ve servis tabağına alın. Üzerini toz antep fıstığı ve nane ile süsleyip, servis yapın.AŞÇININ NOTUDilerseniz güllaç yapraklarını önce sütle ıslatıp, sonra üzerlerine muhallebi sürerek, rulo yapabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL