Muhallebili Güllaç

Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifi ile muhallebili güllaç
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Muhallebi için 2 su bardağı süt, nişasta ve toz şekeri bir tencereye alın. Koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alın ve içine kalan 2 su bardağı süt, gül suyu ile vanilya koyup, karıştırın.
-
2
Bu şekilde muhallebi kıvamı alıp, sütü çekince ılınmaya bırakın. Güllaç yaprağının üzerine 2-3 yemek kaşığı sürün ve rulo yapın. Diğer güllaç yapraklarını da aynı şekilde hazırlayın.
-
3
Gül şekli verin ve servis tabağına alın. Üzerini toz antep fıstığı ve nane ile süsleyip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL