Karamelli Muhallebi

Karamelli Muhallebi

Enfes bir lezzet...İşte Karamelli Muhallebi tarifi!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Tereyağı ve esmer şekeri tencereye alıp, esmer şeker eriyene dek sürekli karıştırarak pişirin. Ayrı bir yerde süt ve kremayı karıştırıp, yavaş yavaş ve karıştırarak tencereye ilave edin. Başka bir yerde yumurta sarılarını çırpıp, üzerine biraz esmer şekerli karışımdan ilave edip karıştırın.

  • 2

    Daha sonra kalan esmer şekerli karışımı ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Ocağa oturtup 1 dakika pişirin.

  • 3

    Muhallebiyi fırına dayanıklı kaplara pay edin. Kapları fırın tepsisine yerleştirip, kapların yarısına gelecek şekilde fırın tepsisine su koyun. Üzerini yağlı kağıtla kaplayıp, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Soğuk servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...