Krem Katalan

Krem katalan, pratik tarifi ve lezzetiyle sofralarınıza çok yakışacak ve lezzet katacak.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Süt, tarçın, limon kabuğu ve toz şekeri karıştırarak ocağa alın. Hafif ateşte, kaynatmadan pişmeye bırakın. Ayrı bir kaba yumurta sarıları ile 2 yemek kaşığı toz şeker ve mısır nişastasını alarak karıştırın.
-
2
Ocaktaki sütten 1 yemek kaşığı alarak yumurtaların bulunduğu kaba aktarın. Kaynama öncesi süte, bu karışımı azar azar ekleyin. Katılaşmadan ocaktan alarak güveç kaplarına aktarın.
-
3
Soğuması için buzdolabına yerleştirin. Servis öncesi üzerine toz şeker serpin. Kızdırılmış bir metal yardımıyla ya da fırının ızgarasında toz şekeri yakın ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL