Krem Katalan

Krem Katalan

Krem katalan, pratik tarifi ve lezzetiyle sofralarınıza çok yakışacak ve lezzet katacak.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Süt, tarçın, limon kabuğu ve toz şekeri karıştırarak ocağa alın. Hafif ateşte, kaynatmadan pişmeye bırakın. Ayrı bir kaba yumurta sarıları ile 2 yemek kaşığı toz şeker ve mısır nişastasını alarak karıştırın.
  • 2
    Ocaktaki sütten 1 yemek kaşığı alarak yumurtaların bulunduğu kaba aktarın. Kaynama öncesi süte, bu karışımı azar azar ekleyin. Katılaşmadan ocaktan alarak güveç kaplarına aktarın.
  • 3
    Soğuması için buzdolabına yerleştirin. Servis öncesi üzerine toz şeker serpin. Kızdırılmış bir metal yardımıyla ya da fırının ızgarasında toz şekeri yakın ve servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...