Çanak Kadayıf

Klasik kadayıf sunumlarından sıkılanlar ve kadayıf sevenler için yepyeni bir tarif. Kolay yapımıyla Çanak Kadayıf tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Bir karıştırma kabına kadayıfı, tereyağını ve pudra şekerini alın ve kadayıflar tereyağıyla iyice bütünleşene kadar elinizle karıştırın. Kadayıfı parçalara ayırıp çoklu muffin kalıplarının içine ortası hafif çukur kalacak şekilde yerleştirin.

  • 2

    Ardından uygun bir bardak yardımıyla iyice baskılayıp kadayıftan kaseler oluşturun. Kremayı mikserle köpük gibi olana kadar çırpın. Muhallebi için, bir tencereye sütü, unu, nişastayı ve toz şekeri koyup karıştırarak pişirin.

  • 3

    Ocaktan alıp, ilk sıcaklığı geçince içerisine vanilyayı ve labneyi ilave edip ara ara karıştırarak soğutun. İyice soğuyunca içerisine çırpılmış kremayı ekleyin ve tekrar karıştırın.

  • 4

    Kadayıf kaselerine muhallebiden paylaştırın ve buzdolabında soğuması için birkaç saat bekletin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...