Kirazlı Köpük

Kirazlı köpük, lezzetli ve hafif bir sütlü tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Sütü bir tencereye alın ve içine mısır nişastası, kavrulmuş un, toz şeker, vanilya ile tereyağını ilave edin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyu bir kıvama gelene kadar pişirin. Muhallebi kıvamında olunca tencereyi ateşten alın ve soğumaya bırakın.
  • 2
    Ayrı bir kapta jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Jöleden bir buçuk su bardağı ayırın. Kalan jöleyi soğuyan muhallebiye katıp iyice çırpın. Karışımı kuplara paylaştırın ve buzdolabında en az 2 saat bekletin.
  • 3
    Üzerlerine çekirdekleri çıkarılmış kirazları paylaştırın. Bir kaseye ayırdığınız jöle, yumurta akları ve tuzu katıp köpürene kadar çırpın. Bu karışımı kuplardaki kirazların üzerine

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.