Sofra
Karamel soslu ballı dondurma, ferahlatıcı ve lezzetli bir sütlü tatlı tarifi.

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    3 adet yumurta


    3 adet yumurtanın sarısı


    4 yemek kaşığı bal


    Bir buçuk su bardağı krema


    Bir buçuk su bardağı yoğurt


    KARAMEL SOS İÇİN

    3 yemek kaşığı toz şeker


    3 yemek kaşığı krema

Yumurtaları, yumurta sarılarını, balı ve kremayı bir tencereye alın. Ocağa oturtup muhallebi kıvama gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yoğurdu mikser yardımıyla iyice çırpın ve soğuttuğunuz karışıma ekleyip yeniden mikserden geçirin.
Karışımı bir kaba döküp derin dondurucuda en az 3 saat bekletin. Sosu hazırlamak için, toz şekeri yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp orta ateşte karıştırarak eritin.
Üzerine kremayı ekleyip 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Ilındıktan sonra dondurmanın üzerine dökerek servis yapın.