Karamel Soslu Ballı Dondurma

Karamel soslu ballı dondurma, ferahlatıcı ve lezzetli bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurtaları, yumurta sarılarını, balı ve kremayı bir tencereye alın. Ocağa oturtup muhallebi kıvama gelene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Yoğurdu mikser yardımıyla iyice çırpın ve soğuttuğunuz karışıma ekleyip yeniden mikserden geçirin.
-
2
Karışımı bir kaba döküp derin dondurucuda en az 3 saat bekletin. Sosu hazırlamak için, toz şekeri yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp orta ateşte karıştırarak eritin.
-
3
Üzerine kremayı ekleyip 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Ilındıktan sonra dondurmanın üzerine dökerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL