Vanilyalı Bademli Sütlaç

Pirinç, süt, Hindistan cevizi şekeri, vanilya ve tarçını küçük bir tencereye alın. Orta ateşte kaynayana kadar sürekli tahta kaşıkla karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp koyulaşana kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp kaselere pay edin. Sos için tüm sos malzemesini küçük bir tencereye alın. Kaynayana kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 2 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Sosu tatlıların üzerlerine pay edip soğuk olarak servis yapın.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pirinç, süt, Hindistan cevizi şekeri, vanilya ve tarçını küçük bir tencereye alın. Orta ateşte kaynayana kadar sürekli tahta kaşıkla karıştırın.
-
2
Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp koyulaşana kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp kaselere pay edin.
-
3
Sos için tüm sos malzemesini küçük bir tencereye alın. Kaynayana kadar ara sıra karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 2 dakika daha pişirin.
-
4
Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Sosu tatlıların üzerlerine pay edip soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler