CEZERYE İÇİN
3-4 adet rendelenmiş havuç
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
Yarım paket pötibör bisküvi (1 paket 175 gram)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Yarım çay bardağı ceviz içi
İÇ HARCI İÇİN
4 top dondurma
CEZERYEYİ BULAMAK İÇİN
3 adet yumurtanın akı
1 su bardağı file badem
KIZARTMAK İÇİN
Ayçiçeği yağı
Cezerye için rendelenmiş havucu tencereye alıp üzerine toz şeker ve su ilave edin. Macun kıvamına gelene kadar kısık ısıda pişirin. Ocaktan alın ve üzerine pötibör bisküviyi elinizle ufalayın.
Eritilmiş tereyağı, vanilya ve ceviz içini ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırın ve harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. İçli köftenin dışı gibi ortasını parmağınızla oyun. İçine 1 top dondurma yerleştirin ve yuvarlayın. Diğer cezerye parçalarına da aynı işlemi uygulayın.
Topları önce yumurta akına sonra file bademe bulayın. Derin dondurucuda 1 saat bekletin ve kızdırılmış yağda kızartın. Bekletmeden servis yapın.