Cevizli Dondurma

Cevizli dondurma, sofralarınıza renk katacak ferahlatıcı ve lezzetli bir tatlı.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Süt, krema ve glikozu tencereye alın. Glikoz eriyene kadar kaynatın. Ayrı bir kapta toz şeker ve yumurta sarılarını çırpın. Ateşten aldığınız sütlü karışıma azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin. Cevizi ekleyin.
-
2
Karışım soğuduktan sonra bir kaba aktarıp buzluğa koyun. Donana kadar bekletin. Buzluktan alıp 20 dakika mikserle çırpın. İşlemi üç kez tekrarlayın. Dondurma kaşığı ile alıp buzdolabında soğutulmuş kuplara yerleştirin. Ceviz ve çilekle süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL