Bezeli Sakızlı Kuplar

Bezeli sakızlı kuplar, lezzetli ve hafif bir sütlü tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tencereye süt, şeker, irmik, damla sakızı ve tereyağını alın. Koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Koyulaşınca 2-3 dakika daha kaynatıp, ocaktan alın. Bisküvi ve bezeyi ayrı ayrı robotta çekin ve antep fıstığının yarısını bisküvi, yarısını bezeye ilave ederek harmanlayın.
-
2
Kuplara veya kaselere bir parmak kalınlığında tatlı dökün. Üzerine bezeli karışımdan koyun. Tekrar tatlı, tekrar bezeli karışım dökün. En üste bezeli karışımı koyun. Buzdolabında birkaç saat bekletip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
- Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
- 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL