Bezeli Sakızlı Kuplar

Bezeli Sakızlı Kuplar

Bezeli sakızlı kuplar, lezzetli ve hafif bir sütlü tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tencereye süt, şeker, irmik, damla sakızı ve tereyağını alın. Koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Koyulaşınca 2-3 dakika daha kaynatıp, ocaktan alın. Bisküvi ve bezeyi ayrı ayrı robotta çekin ve antep fıstığının yarısını bisküvi, yarısını bezeye ilave ederek harmanlayın.
  • 2
    Kuplara veya kaselere bir parmak kalınlığında tatlı dökün. Üzerine bezeli karışımdan koyun. Tekrar tatlı, tekrar bezeli karışım dökün. En üste bezeli karışımı koyun. Buzdolabında birkaç saat bekletip, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
  • Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
  • İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...