Çilek Sorbeli İrmikli Muhallebi

Çilek sorbeli irmikli muhallebi tarifi... Muhallebi tadında farklılık yaratacağınız Çilek sorbeli irmikli muhallebi nasıl yapılır?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Süt, irmik ve tozşekeri derin bir tencereye alıp, muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak pişirin. Kıvam aldığında tereyağı ekleyip karıştırın. Tereyağı eriyince ocaktan alıp, servis kaplarına pay edin. Sorbe için çilekleri temizleyip blenderden geçirin. Geniş bir kaba incecik yayın ve derin dondurucuya yerleştirin. İyice donana dek dinlendirip, çıkarın. Çatal yardımıyla küçük parçalara ayırıp, muhallebilerin üzerlerine pay edin. Bekletmeden servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL