Balkabaklı Tatlı

Balkabaklı Tatlı

Tekrar tekrar bayılacağınız en bir lezzet... İşte Balkabaklı Tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Balkabağını soyup, dilimleyin. 2 su bardağı toz şekerle birlikte iyice yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Daha sonra kabakları ezerek püre yapın. Dilerseniz robottan geçirin. Ayrı bir yerde krem şantiyi sütle çırpın.
  • 2

    Yuvarlak cam bir tepsiye kabak püresinin yarısını yayın. Üzerine kakaolu bisküvileri dizin. Üzerine kalan kabak püresini yayın. Üzerini krem şanti ile süsleyin. Fındık serpin. Buzdolabında soğutup, dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
  • Geçmişten Geleceğe Gastronomi
  • Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...