Zerdeçallı Sütlaç

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Su ve yıkanmış pirinci tencereye alıp pirinç yumuşayana kadar pişirin. Sütü ekleyip iyice karıştırın. Kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin.
-
2
Çubuk vanilyayı uzunlamasına ikiye kesip bıçağın tersi ile içini sıyırın ve sütlaç kıvam almaya başladığında zerdeçal ile birlikte tencereye ilave edip 5 dakika daha pişirin.
-
3
Şekeri ekleyip 5-6 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın ve kaselere paylaştırın. Soğuduktan sonra üzerini dondurma, dilimlenmiş çilek, fındık ve taze kekikle süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL