Erikli Muhallebi

Erikli Muhallebi

Kendi başına hafif olmasıyla da sık sık tercih edilen muhallebi, farklı tatlılara da keyifle eşlik eder. Farklı tarifiyle severek yapacağınız erikli muhallebi tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Erikleri yıkayıp, doğrayın ve tencereye alın. Üzerine su ve yarım su bardağı toz şeker ekleyip, yumuşayana dek pişirin.

  • 2

    Ocaktan alıp blenderden geçirin. Un, nişasta, vanilya, kalan yarım su bardağı toz şeker ve sütü bir tencereye alın.

  • 3

    Ocağa oturtup, orta ateşte tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak pişirin. Kıvam alınca blenderden geçirdiğiniz eriği ilave edip karıştırın. Bir iki taşım kaynatıp, ocaktan alın.

  • 4

    Porsiyonluk kaselere pay edip, dilimlenmiş erik, kayısı ve nektarin ile süsleyin. Ilındığında buzdolabına alıp soğumaya bırakın. Soğuk servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...