Erikli Muhallebi
Kendi başına hafif olmasıyla da sık sık tercih edilen muhallebi, farklı tatlılara da keyifle eşlik eder. Farklı tarifiyle severek yapacağınız erikli muhallebi tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Erikleri yıkayıp, doğrayın ve tencereye alın. Üzerine su ve yarım su bardağı toz şeker ekleyip, yumuşayana dek pişirin.
-
2
Ocaktan alıp blenderden geçirin. Un, nişasta, vanilya, kalan yarım su bardağı toz şeker ve sütü bir tencereye alın.
-
3
Ocağa oturtup, orta ateşte tel çırpıcı ile sürekli karıştırarak pişirin. Kıvam alınca blenderden geçirdiğiniz eriği ilave edip karıştırın. Bir iki taşım kaynatıp, ocaktan alın.
-
4
Porsiyonluk kaselere pay edip, dilimlenmiş erik, kayısı ve nektarin ile süsleyin. Ilındığında buzdolabına alıp soğumaya bırakın. Soğuk servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL