Ananaslı Lor Tatlısı

Ananaslı lor tatlısı, sofralarınıza lezzet katacak hafif ve lezzetli bir tatlı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Unu, pudra şekerini, oda sıcaklığındaki tereyağını ve suyu kulak memesi kıvamı alana dek karıştırın. Sonra unladığınız tezgahın üzerinde, 24 cm'lik kalıbı kaplayacak şekilde açın. Kalıbı yağlayıp, kenarlarını da kaplayacak şekilde hamuru yerleştirin.
  • 2
    Üzerini yağlı kağıtla kaplayın. 175 derecede 15 dakika pişirin. Fırından alıp, yağlı kağıdı üzerinden alın. Yeniden fırına yerleştirip 5 dakika kadar pişirin. Derin bir kap içerisinde lor peynirini, kremayı ve pudra şekerini çırpın. Yumurta sarılarını ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • 3
    Yumurta aklarını başka bir kapta kar haline getirip karışıma ilave edin. Rendelediğiniz limonun kabuğunu ve fıstıkları da ekleyin. 3 dilim ananası küçük küçük doğrayıp kaba aktararak karıştırın.
  • 4
    Elde ettiğiniz karışımı, fırında pişirdiğiniz hamurun üzerine yayın. Orta ısıdaki fırında 20-25 dakika pişirip üzerine kalan ananasları yerleştirin. Tekrar fırına verip 10 dakika daha pişirin. Üzerini böğürtlen taneleriyle süsleyip, soğutarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...