1 kg elma
5 su bardağı süt
Birer paket kremşanti ve vanilya
İkişer yemek kaşığı un ve nişasta
Bir buçuk su bardağı toz şeker
Yarım tatlı kaşığı tarçın
Bir su bardağı süt ile krem şantiyi çırpın. Kalan sütü tencereye alıp, un, nişasta, vanilya ve 1 su bardağı toz şeker ilave edin. Kaynayıp, kıvam alana kadar sürekli karıştırın.
Ocaktan alıp, krem şantiyi ilave edin. Mikser yardımıyla çırpıp kenara alın. Ayrı bir yerde elmaların kabuklarını temizleyip dilimleyin. Yarım su bardağı toz şeker ve tarçın ilave edip pişirin.
Elmalı karışımın bir kısmını servis kaselerine pay edin. Üzerlerine muhallebiyi yayın. Kalan elmalı karışımla üzerilerini süsleyip, soğuk olarak servis yapın.