Sofra
Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifi ile sofralarınıza tat katacak sini tatlısı tarifi...

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    125 gram tereyağı

    1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

    Hamur için:

    1 adet yumurta

    1 yemek kaşığı sirke

    1 yemek kaşığı yoğurt

    1 çay bardağı süt

    Yarım çay bardağı ayçiçek yağı

    İki buçuk su bardağı un

    Tuz

    Üzeri için:

    Bir buçuk su bardağı üzüm pekmezi

    50 gram tereyağı

Hamur için yumurta, sirke, yoğurt, süt, ayçiçek yağı ve tuzu karıştırıp unu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirip, hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler kopartın. Bezeleri oklava ile açın. Yufkaları ortadan ikiye kesip içlerine ceviz içi serpin.
Yufkaları yuvarlak kenarlarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın. Ruloları bükerek yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine eritip kızdırdığınız tereyağını dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin ve soğumaya bırakın. 50 gram tereyağını eritip, üzüm pekmezi ile birlikte bir taşım kaynatın. Sıcak karışımı, soğuyan sininin üzerine gezdirin.