Keşkül

İçindeki badem aroması ve kadifemsi dokusuyla Keşkül, sütlü tatlıların en zarif ve nostaljik lezzetlerinden!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pirinç unu, nişasta, toz badem, yumurta sarısı, toz şeker ve sütü tencereye alıp, koyu bir kıvam alana dek karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ilındığında krema ve vanilya katıp, mikser yardımıyla çırpın.
-
2
Keşkülü kaselere veya kuplara paylaştırın. Üzerine file badem ve serpin. Buzdolabında 2 saat dinlendirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL