Keşkül

Keşkül

İçindeki badem aroması ve kadifemsi dokusuyla Keşkül, sütlü tatlıların en zarif ve nostaljik lezzetlerinden!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Pirinç unu, nişasta, toz badem, yumurta sarısı, toz şeker ve sütü tencereye alıp, koyu bir kıvam alana dek karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ilındığında krema ve vanilya katıp, mikser yardımıyla çırpın.

  • 2

    Keşkülü kaselere veya kuplara paylaştırın. Üzerine file badem ve serpin. Buzdolabında 2 saat dinlendirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
  • Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
  • İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...