Şekerpare

Şekerpare

Ağızda dağılan kıvamı ve şerbetle buluşan nefis tadıyla Şekerpare, geleneksel tatlıların en sevilenlerinden!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Şerbet için su ve şekeri 15 dakika kaynatın. Limon dilimini ilave edip 2-3 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.

  • 2

    Hamur için geniş bir yoğurma kabına un dışında kalan malzemeleri alın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar un ekleyerek yoğurun.

  • 3

    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Üzerlerine hafifçe bastırıp fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Tam ortalarına fındık yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

  • 4

    Fırından alıp ilk ısısı geçtikten sonra kepçe yardımıyla soğuk şerbeti üzerlerine gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...