Şekerpare

Ağızda dağılan kıvamı ve şerbetle buluşan nefis tadıyla Şekerpare, geleneksel tatlıların en sevilenlerinden!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Şerbet için su ve şekeri 15 dakika kaynatın. Limon dilimini ilave edip 2-3 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
-
2
Hamur için geniş bir yoğurma kabına un dışında kalan malzemeleri alın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar un ekleyerek yoğurun.
-
3
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Üzerlerine hafifçe bastırıp fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Tam ortalarına fındık yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
-
4
Fırından alıp ilk ısısı geçtikten sonra kepçe yardımıyla soğuk şerbeti üzerlerine gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL