Ev Yapımı Kestaneli Baklava
ORTA
12 KİŞİLİK
İftarda tatlısız olmaz diyenlere...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur için un, yumurta, su ve tuzu yoğurun. Hamurdan bezeler koparıp, oklava yardımıyla incecik açın. Yufkaları açarken ara sıra nişasta serpin. Üzerlerine nemli bez örtüp, 15-20 dakika dinlendirin.
-
2
Üst üste yerleştirip, 7 cm'lik karelere bölün. Ortalarına kestane şekeri koyup uçlarını ortada birleştirin. Fırın tepsisine yerleştirip, üzerine eritilmiş sadeyağ gezdirin.
-
3
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika, renk alıncaya kadar pişirin. Baklava pişerken şerbeti hazırlayın. Bunun için toz şeker ve suyu kaynatın (106 derece olacak). Baklavayı fırından alıp, üzerine çorba kepçesi yardımıyla şerbeti gezdirin. Şerbeti çekince servis yapın.AŞÇININ NOTUBaklava yufkası açıldıktan sonra soğuk havalarda 15-20 dakika, yaz aylarında ortalama 30 dakika kadar nemli bir bezle üzerleri örtülüp dinlendirilir. Baklava yufkası açılırken yufkaların daha çok incelmesi ve birbirine yapışmaması için nişasta kullanılır.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL