Ev Yapımı Kestaneli Baklava

Ev Yapımı Kestaneli Baklava

İftarda tatlısız olmaz diyenlere...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için un, yumurta, su ve tuzu yoğurun. Hamurdan bezeler koparıp, oklava yardımıyla incecik açın. Yufkaları açarken ara sıra nişasta serpin. Üzerlerine nemli bez örtüp, 15-20 dakika dinlendirin.
  • 2
    Üst üste yerleştirip, 7 cm'lik karelere bölün. Ortalarına kestane şekeri koyup uçlarını ortada birleştirin. Fırın tepsisine yerleştirip, üzerine eritilmiş sadeyağ gezdirin.
  • 3
    Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika, renk alıncaya kadar pişirin. Baklava pişerken şerbeti hazırlayın. Bunun için toz şeker ve suyu kaynatın (106 derece olacak). Baklavayı fırından alıp, üzerine çorba kepçesi yardımıyla şerbeti gezdirin. Şerbeti çekince servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...