Çedeneli Revani

Çedeneli revani olur mu? Revaninin içine çedene nasıl katılır? Kolay revani nasıl yapılır? İşte tüm bu soruların cevabı çedeneli revani tarifimizde.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Şerbet için tüm şerbet malzemesini tencereye alın. Kaynatıp çok koyu kıvamlı olmayan bir şerbet elde edin. Kenara alıp ılınmaya bırakın.

  • 2

    Çedeneyi tavayı alıp yağ eklemeden hafif kavurun ve ocaktan alın. Geniş bir kaba çedene dışında kalan tüm malzemeyi aktarın. İyice karıştırıp çedeneyi ilave edin.

  • 3

    Yeniden karıştırıp, yağlanmış orta boy kek kalıbına dökün.

  • 4

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından alıp sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Vaktiniz varsa 1 gece bekletin. Vaktiniz yoksa şerbeti çekince servis tabağına alın. Dilimleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...