Selanik Tatlısı (karidopita)
ORTA
10 KİŞİLİK
Yumuşak kıvamı ve tatlılık dengesiyle her damağa hitap eder.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurta ve toz şekeri çırpın. Kalan malzemeyi ilave edip kaşık yardımıyla karıştırın. Yağlanmış fırın kabına döküp, 180 derece fırında 45 dakika pişirin.
-
2
Şerbet için su, toz şeker ve tarçını kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ilave edip ocaktan kaldırın. Tarçını çıkarın. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çekince ceviz serpip servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL