Selanik Tatlısı (karidopita)

Yumuşak kıvamı ve tatlılık dengesiyle her damağa hitap eder.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurta ve toz şekeri çırpın. Kalan malzemeyi ilave edip kaşık yardımıyla karıştırın. Yağlanmış fırın kabına döküp, 180 derece fırında 45 dakika pişirin.
-
2
Şerbet için su, toz şeker ve tarçını kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ilave edip ocaktan kaldırın. Tarçını çıkarın. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çekince ceviz serpip servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL