Sofra
Elmalı İrmik Tatlısı tarifi...

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    2 adet küp doğranmış elma

    1 su bardağı irmik

    4 su bardağı süt

    1 yemek kaşığı vanilya özütü

    çeyrek su bardağı bal


    SÜSLEMEK İÇİN:

    File antep fıstığı

Süt, irmik ve vanilya özütünü derin bir tencereye alıp kaynayana dek, tel bir çırpıcı ile sürekli karıştırın. Ocaktan alıp, elmaları katın ve ılınana dek karıştırın. Bal ilave edip tekrar karıştırın.
Ortası delikli kek kalıbını ıslatıp fazla suyunu kalıba vurarak dökün. İrmikli karışımı kalıba boşaltıp, kalıbın tabanını tezgaha hafifçe vurarak irmiğin kalıba yerleşmesini sağlayın.
Buzdolabının alt rafına yerleştirip 3-4 saat dinlendirin. Servis tabağına ters çevirip çıkarın. File antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.