Nişe Helvası

Nişe Helvası nasıl yapılır?..
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Gaziantep yöresine özgü bu helvayı hazırlarken öncelikle 1 su bardağı üzüm pekmezini tencereye koyup eritin. 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı ekleyin. Ayrı bir yerde yarım su bardağı suda 2 yemek kaşığı buğday nişastasını eritip, boza kıvamına gelene kadar ocakta tutun. Daha sonra ocaktan alıp, kaynayan pekmeze damla damla ekleyin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocağı kapatıp soğumasını bekleyin. Daha sonra pekmezli hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Dövülmüş antep fıstığı, file fıstık ve hindistan cevizine bulayıp servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL