Bol kuruyemişin baklava yufkası ile olan muhteşem uyumu sonucunda ortaya çıkan çıtır çıtır bir baklava tarifimiz...

8-12 Dilim
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    750 gram tereyağı

    5 adet baklava yufkası

    1 su bardağı az dövülmüş antep fıstığı ve ceviz karışımı

    ŞERBETİ İÇİN

    2/3 su bardağı su

    2/3 su bardağı toz şeker

    1 dilim limon

Tereyağını tavaya alıp eritin. 1 adet baklava yufkasını düz bir zemine yayın. Üzerine eritilmiş tereyağından 1 yemek kaşığı gezdirin.

Tereyağının üzerine ve yufkanın her tarafına gelecek şekilde bir avuç Antep fıstığı ve ceviz karışımdan serpiştirin.

Aynı işlemi 5 adet baklava yufkası için hazırlayıp üst üste yerleştirin. Son yufkaları önünüzden başlayarak ileriye doğru mümkün olduğunca sıkı bir şekilde rulo sarın.

Ruloyu iki parmak genişliğinde dilimler halinde kesin. Dilimleri, Arnica GH22240 sıcak hava fritözünün tepsisine yerleştirin. Eğer tereyağınız kaldıysa baklavaların üzerlerine gezdirin.

180 derecede 12 dakika pişirin. Bu süre içinde şerbeti hazırlayın. Şerbet için su, toz şeker ve limon suyunu kaynatıp ocaktan alın ve soğutun.

Pişen baklavaları Arnica GH22240 sıcak hava fritözünün tepsisinden alın. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. İki saat dinlendirip soğuk olarak servis yapın.