Ev Yapımı Şöbiyet

Ev Yapımı Şöbiyet

İftarda tatlısız olmaz diyenlere...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Harç için süt ve irmiği tencereye alıp, kaynayana dek karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra antep fıstığı ile karıştırın ve harçtan erikten biraz daha küçük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.
  • 2
    Hamur için un, yumurta, su ve tuzu yoğurup hamur elde edin. Hamurdan bezeler koparıp, oklava yardımıyla incecik açın. Yufkaları açarken ara sıra nişasta serpin. Üzerlerine nemli bez örtüp, 15-20 dakika dinlendirin.
  • 3
    Üst üste yerleştirin ve 8 cm'lik karelere bölün. Ortalarına yuvarlayarak hazırladığınız parçaları yerleştirip katlayın. Fırın tepsisine yerleştirip, üzerine eritilmiş sadeyağ gezdirin.
  • 4
    Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika renk alıncaya kadar pişirin. Baklava pişerken diğer yandan da şerbeti hazırlayın. Toz şeker ve suyu kaynatın (106 derece olacak). Baklavayı fırından alıp, şerbeti üzerine çorba kepçesi yardımıyla dökün. Şerbeti çekince servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...