Lor Tatlısı
Hafif ve lezzetli bir tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Şerbet için su ve toz şekeri 5 dakika kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Daha sonra soğumaya bırakın.
-
2
Lor tatlısı için lor peyniri ve yumurtayı pütürsüz bir kıvam alana dek blenderden geçirin. Kalan malzemeyi ilave edip elinizde yoğurun. Hamuru sıkma torbasına alıp, fırın tepsisine aralıklı olarak sıkın.
-
3
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Fırından alıp sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Soğuyunca servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
- Geçmişten Geleceğe Gastronomi
- Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL
YILDIZ ŞAHİNLER