Meyveli ve Kremalı Revani

Sofralarınızı şenlendirecek, sevdiklerinize keyifle ikram edebileceğiniz lezzetli bir tatlı önerimiz var. Klasik tarifinin dışında sunumuyla sizi mutlu edecek kremalı revani tarifi…
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Şerbet için su ve toz şekeri kaynatın. Ocaktan almadan limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın. Revani için yumurta ve toz şekeri çırpın.
-
2
Ayçiçek yağ ve yoğurdu ekleyin. Kalan malzemeyi katıp homojen bir kıvam alana dek çırpın. Yağlanmış orta boy cam bir fırın kabına veya tepsiye dökün.
-
3
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 35-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen revaniyi fırından alıp henüz sıcakken, iyice soğumuş şerbeti üzerine dökerek dinlenmeye bırakın.
-
4
Kreması için krema dışındaki tüm malzemeyi bir tencereye alıp iyice çırpın. Ardından ocağa alıp orta ateşte karıştırarak pişirin.
-
5
Kaynayınca altını kapatıp üzerini streç filmle kaplayarak soğumaya bırakın. Ilındıktan sonra kremayı da ekleyip çırpın. Dinlenen revaninin üzerine kremayı dökün. Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler