Kaşık Helvası

Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifiyle Kaşık Helvası...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağını bir tencerede eritin ve unu ekleyin. Unun kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurun. Kavurma esnasında unu yakmamaya ve renginin koyu olmamasına dikkat edin.Vanilya ve pudra şekerini katın.
-
2
Tatların birbirine karışması için karıştırma işlemine 5 dakika daha devam edin. Daha sonra helva sıcakken yemek kaşığı ile şekillendirip, servis tabağına alın. Dondurma ile birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL