Kaşık Helvası

Kaşık Helvası

Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifiyle Kaşık Helvası...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Tereyağını bir tencerede eritin ve unu ekleyin. Unun kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurun. Kavurma esnasında unu yakmamaya ve renginin koyu olmamasına dikkat edin.Vanilya ve pudra şekerini katın.

  • 2

    Tatların birbirine karışması için karıştırma işlemine 5 dakika daha devam edin. Daha sonra helva sıcakken yemek kaşığı ile şekillendirip, servis tabağına alın. Dondurma ile birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...