Mürdüm Erikli Baklava

Mürdüm erikli baklava tarifimizle tatlılar dünyasında yeni bir lezzet keşfedin!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Mürdüm eriklerinin çekirdeklerini ayıklayıp, blenderden geçirin. Su ekleyip kaynattıktan sonra ılınmaya bırakın. Süt ve mürdüm eriği püresini kaynatın. Yavaş yavaş ve karıştırarak irmik ekleyin. Koyu kıvam alana dek karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

  • 2

    Tereyağını eritip, ılınmaya bırakın. 30x30 ebadındaki fırın tepsisini yağlayıp, 8 adet yufkayı teker teker ve yağlayarak tepsiye yerleştirin. Üzerine sütlü karışımı yayın. Fırın tepsisine kalan yufkaları teker teker ve aralarına tereyağı sürerek yerleştirin. Dilimleyip, kalan tereyağını üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, yaklaşık 1 saat pişirin.

  • 3

    Soğumaya bırakın. Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Kaynayan şerbetin içine mürdüm eriği püresini ekleyip kaynamaya bırakın. Soğuk baklavanın üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Şerbeti çekince servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.