Nevzine Tatlısı

Kayseri'nin vazgeçilmez lezzeti Nevzine Tatlısı nasıl yapılır?..
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Eritilmiş tereyağı, un, tahin, yoğurt ve kabartma tozunu yoğurma kabının içine alıp, kulak memesinden sert bir hamur olacak şekilde yoğurun.
-
2
Daha sonra içine cevizi ilave edip, bir miktar daha yoğurduktan sonra fırın kabını yağlayın. Hazırladığınız karışımı 3cm kalınlığında olacak şekilde tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı kızarana kadar pişirin.
-
3
Şerbeti için bir tencerede su ve toz şekeri kaynatın. Kaynayan şerbete pekmezi ilave edip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın. Sıcak şerbeti ılık tatlının üzerine gezdirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL