Sofra
Geleneksel tatların modern sunumuyla buluştuğu bu tatlı, sofralarınıza şıklık katacak.

25 Adet
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    5 su bardağı un

    3 adet yumurta

    Yarım çay bardağı ayçiçek yağı

    Yarım su bardağı su

    Bir tutam tuz

    2 su bardağı mısır nişastası

    2 su bardağı dövülmüş ceviz

    Üzeri için:

    125 gram eritilmiş tereyağı

    1 su bardağı ayçiçek yağı

    Şerbet için:

    6 su bardağı toz şeker

    6 su bardağı su

    1 yemek kaşığı limon suyu

Öncelikle toz şeker ve suyu kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edin ve 1-2 taşım daha kaynatıp soğuması için tencereyi bir kenara alın. Diğer taraftan un, yumurta, ayçiçek yağı, su ve tuzu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir parçanın üzerine nişasta serperek yufkalar açın. Açtığınız yufkaların iki tanesini ayırın. Öteki yufkalardan bir tanesini ikiye katlayıp oklavaya sarın. Yufkayı büzerek oklavayı çıkartın ve uçlarını birleştirin.
Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Ayırdığınız iki yufkadan çay tabağı büyüklüğünde hamurlar kesin ve büzdüğünüz hamurların üzerlerine yerleştirin. Kuş yuvalarını yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine kızdırılmış tereyağı ve ayçiçek yağı karışımını gezdirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarttığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Tatlıların ortasına ceviz yerleştirip, şerbetini çektikten sonra servis yapın.
ETİKETLER