Künefe
Künefe: Sıcak, çıtır çıtır tel kadayıfın erimiş peynirle buluştuğu bu muhteşem tatlı, üzerine dökülen şerbetle tam bir lezzet şöleni sunar.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kadayıfı bir kaba alıp tereyağı ile iyice karıştırın. İkiye ayırıp yarısını tavalardan birinin tabanına döşeyin. Dil peynirini elinizle didikleyip kadayıfın üzerine koyun. Kalan kadayıfla peynirin üzerini kapatın.
-
2
İkinci tavayı ilkinin üstüne kapatın ve ocağa oturtun. Tavaları alt üst ederek tatlının iki tarafı da kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti için, bir tencerede suyu ve toz şekeri karıştırıp ocağa koyun. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Şerbet sıcakken künefenin üzerine gezdirip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL