Karakuş Tatlısı

Dışı çıtır, içi yumuşak dokusuyla özellikle bayramlarda ve özel günlerde tercih edilir.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Öncelikle tatlının şerbetini hazırlayın. Bunun için, su ve toz şekeri bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edin. Bir-iki taşım kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Geniş bir kapta un, yumurta ve tuzu karıştırıp, azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

  • 2

    Hamuru oklava yardımı ile açın. Ayrı bir kapta ceviz, tarçın ve toz şekeri karıştırıp açtığınız yufkanın üzerine serpin. Oklavayı hamurun kenarına koyup hamuru rulo şeklinde sarın. Oklavayı çıkarıp hamuru dilimleyin. Kızgın yağda iki taraflı kızartın. Pişirdiğiniz hamurları önceden hazırladığınız şerbete atın. Hamurlar şerbeti çekince çıkarıp servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...