İrmikli Kuskuslu İncir Sarma
 
                                                Farklı lezzetler arayanlara İrmikli Kuskuslu İncir Sarma!
Malzemeler
Yapılışı
- 
                    1
                    Şerbet için su ve toz şekeri ocağa oturtun, kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp, 3 dakika kaynatın.Bal ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- 
                    2
                    Hamur için irmik, kuskus, zeytinyağı ve tuzu derin bir kapta karıştırın. Mutfak tezgahına alıp, iyice yoğurarak sert bir hamur elde edin. Üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin.
- 
                    3
                    Harç için, kabukları soyulup küp doğranmış incir, ayçiçek yağı, karanfil ve cevizi iyice harmanlayın.
- 
                    4
                    Hamuru ikiye bölüp, oklava ile açarak 7 cm eninde, 20 cm boyunda iki adet hamur elde edin. Harcı da ikiye bölüp elinizle rulo yapın ve hamurların ortalarına yerleştirin. Hamurların uçlarını ortada birleştirip, rulo yapın. Elinizle hafifçe bastırarak yassılaştırın. Dilimleyip, ayçiçek yağındakızartın.Ayçiçek yağından çıkarıp, soğuk şerbetin içinde 5 dakika dinlendirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
                ve Daha Fazlası ...
            
            
                ABONE OL
                
            
            
         
                             
                                     
                                     
                                    