Bademli Şekerpare

Bademli Şekerpare

Nefis Bademli Şekerpare tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tereyağı ve irmiği bir tavada hafifçe pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra içine yumurta, toz şeker, maden suyu, kabartma tozu ve un katıp iyice yoğurun. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde açın. Ortasına dövülmüş bademden 1 tatlı kaşığı koyun ve hafif yassı şekli vererek kapatın. Kapatılan kısmı alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın ve ortalarına birer badem koyun.
  • 2
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında rengi dönene kadar pişirin. Şerbeti için toz şeker ve suyu bir tencereye koyup, kaynatın. Limon suyu ilave edip, bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...